top of page

Spezialwoche ja kolm nädalat vaheaega.

Nüüd juba neli nädalat tagasi oli meil koolis viimane nädal enne vaheaega eriline Kursustenädal. Iga õpilane sai valida kolm kursust ja siis suvaliselt määrati, millises ta terve nädala käib. Ma sattusin robotika kursusesse, mis tähendas terve nädala, iga päev, robotikat. Esmaspäeva ja teisipäev tegelesime me projektiga. Tegime seal kahesed tiimid ja iga tiim pidi mingi eesmärgiga legoroboti ehitama ja programeerima. Kolmapäeval läksime aga Zurichisse. Esmalt külastasime ETH-d ja saime ülikoolis tuuri ja ning isegi ainult õpetajatele mõeldud kohtasid näha.

Peale seda läksime Google Zurichi esindusse. See oli juba omamoodi kogemus. Alguses ootasime me mingi 15 min eesruumis ja kui keegi lõpuks tuli, siis esimese asjana korjati kõik elektroonika meilt ära ja seletati, et mingi nende reeglite tõttu ei tohi seal sees pilte teha nii et parem on kui meil ei ole üldse kiusatustki. Aga see Google kontor on täpselt nagu igalpool räägitud on. 2. korruselt esimesel sai läbi liumäe ja 3. teisel sai nende tuletõrjujate torudega, need mida mööda saab alla sõita. Ma üsna kindel et ruumalalt oli seal kontoris rohkem puhkeplatse kui töökohtasid. Seal oli 2 suurt mänguruumi erinevate mängukonsoolide, lauatennise ja golfi simulaatoriga. Terve hunnik pikutamise kohti ja isegi eraldi massaži saloon. Peale Google kontorit oli meil 2,5h vaba aega Zurichis ja siis pidime kõik koos rongiga tagasi sõitma.

Neljapäev lõpetasime projekte ja Reedel pidime kõik esitama oma robotit ning siis kohe peale esitust pidime kõik robotid laialilammutama ja tükkid ülelugema, et ikka kõik lego tükid olemas oleks.

Esimesel vaheaja nädalal olin ma ühes vabaaja laagri korraldus meeskonnas.See toimus ühes väikeses alpikülakeses. Mis oli väga teistmoodi kui ma olen harjunud, aga sellegipoolest väga tore. Päeval korraldasime lastele erinevaid tegevusi. Ja õhtul kui laagrilapsed magasid oli kasvatajate aeg lõbutseda.

See kestis terve nädala ja kui sealt koju jõudsin siis sain ühe päeva ennast välja magada, ning kohe uuesti liikvele. Teisel nädalal oli YFU PAO ehk siis Post Arrival Orientation . Põhiliselt YFU laager kõikidele vahetusõpilastele, kus sain esimest korda tuttavatks suurem osa teiste vahetusõpilastega. Iga päev enne lõunat oli seminarid gruppides ja pärast lõunat erinevat tegevused, ühel päeval käisime matkamas, kahel päeval olid töötoad(mina valisin Šveitsi tuntud lauamängu õpimise ja Šveitsi jõuluküpsiste tegemise.) ja viimasel õhtul pidi iga grupp tegema näidendi/sketchi laagri kohta.

Kuigi iga õhtu oli 21:30 öörahu nagu lastaaias peaaegu, siis viimasel õhtul ei olnud mingit öörahu nii et sai terve öö üleval oldud. Aga kahjuks pidi järgmine päev koju minema.

Viimase nädala sai puhates veedetud. Tegelesin natuke informaatika lahtise võistlusega, käisin klassikaaslastega kinos ja vahetusisaga matkamas.

bottom of page